Velkommen til julemøte i Oslo geofysikeres forening.

Tid: mandag 12. november 2022, kl. 18:00
Sted: Det Norske Vitenskaps-Akademi, Drammensveien 78, Oslo
Pris: 600 (også for ledsager).

Program:

  • Velkomstdrink
  • Foredrag ved Øystein Hov. Han er tidligere generalsekretær i Akademiet og tidligere forskningsdirektør ved Meteorologisk institutt. Øystein vil gi en liten omvisning i Akademiet og holde kveldens foredrag: "Geofysikernes spor i Vitenskapsakademiet»
  • Middag - det blir servert en tre-retters meny.

Påmelding innen 20. november: ved å fylle ut skjema, samt betaling på Vipps 87346 eller til bankkonto 0530.32.41908  (merk betaling: OGF Julemøte 2022).

 

Om foredraget:

Tema: Geofysiker-spor i Vitenskapsakademiet
Ved: Øystein Hov

Det Norske Videnskaps-Akademis rolle og betydning har endret seg i takt med samfunnets og forskningens utvikling i de snart 150 årene det har eksistert. Før var forskeren  åndsmenneske og individualist og det som ble sagt fra Akademiets talerstol ble lyttet til og referert i avisene. I dag er forskeren travelt opptatt med å skrive prosjektsøknader og sende inn cost-statement til Forskningsrådet, og mange institusjoner, organisasjoner og fora konkurrerer om oppmerksomheten. Det er endog noen som lurer på om det er noen grunn til å høre på eller ha respekt for det en forsker sier eller gjør. 

 

Det er ganske mange geofysiker-spor i Vitenskapsakademiet, eller kanskje det er riktigere å si at mange av geofysikerne som satte spor etter seg i forskning og samfunnsliv, også satte spor etter seg i Vitenskapsakademiet. Foredraget vil følge enkelte slike spor i Vitenskapsakademiet. Er det spor i sanden, eller er det spor og fotavtrykk som fører inn i fremtiden og som det er verdt å følge?