Utskrift
Treff: 2462

Bilde: Steve Nicklas (opphavsrett)

Polaraften med Olav Orheim

Museet på Bygdøy er bygget rundt polarskuta Fram og har grundig dekning av alle viktige norske polarekspedisjoner, ikke minst Nansens ferd over Polhavet med Fram og Roald Amundsens erobring av Sydpolen på den 3. Framferd. I 2012 fikk museet et tilbygg åpnet av Kongen og statsministeren. Det huser Gjøa, første skuta gjennom Nordvestpassasjen, og medlemmer som ikke har vært der siden tilbygget kom bør absolutt ta en tur for å se alt det nye. Museet har over 300 000 besøkende i året og er kåret av Tripadvisor som Norges beste museum.

Vi blir guidet gjennom museet av OGF-­medlem Olav Orheim. Olav var i tyve år Antarktisforsker ved Norsk Polarinstitutt, og prof. II i glasiologi ved Universitetet i Bergen. Han var direktør ved Norsk Polarinstitutt fra 1993 - ­2005, og avsluttet sin karriere i Norges forskningsråd. Olav var sentral i etableringen av Norsk Bremuseum i Fjærland og Polaria i Tromsø. Begge har fått høye besøkstall ved å formidle kunnskap gjennom spennende opplevelser. Han har vært styreleder begge steder, og er i dag styreleder i Frammuseet.

Vi ankommer museet med Bygdøyfergen. Avgang kl. 16:25 fra Rådhuskaia utstikker 3.
Billett kr.40,­ kjøpes på kaia. Ankomst Bygdøynes kl. 16:45. Omvisningen starter kl. 17 (ca. 1-2 timer).

Deretter samles vi på Lille Herbern (http://www.lilleherbern.no/ ) for mat og en god prat. Vi bestiller KVEITE med potetbakelse, kokte rødbeter og neper, smørsaus smaks-satt med havtorn. Pris kr. 265,-. I tillegg fergeavgift til Lille Herbern kr. 35,- T/R som blir lagt til regningen, samt evt. drikke til maten.

Retur med 30-­bussen (hvert 10-­15 min.) fra Fredriksborg (ved Vikingskiphuset), 15­-20 minutters gange fra Bygdøynes.

Påmelding innen fredag 26/8: Vennligst send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du blir med på ekskursjonen og om du blir med til Lille Herbern etterpå.

Tid og sted: 1.sept, avgang m/ferge fra Rådhuskaia kl 16:25, omvisning kl 17:00 på Frammuseet.